راهنمای مطالعه:
لودویگ میس فن در روهه
آنجا که شما به دنبال انجام رسالت خود در زمین قدم برمیدارید، و تلاش میکنید تا با استعدادی که خداوند در وجودتان به ودیعه نهاده است، دنیا را زیباتر سازید، حتی اگر تحصیلات دانشگاهی هم نداشته باشید، ابر و باد و مه و خورشید و فلک به یاری شما خواهند آمد تا معجزه بیافرینید!
برای دیدن بیوگرافی معماران دیگر به صفحه معمار معروف مراجعه کنید.
در این زمان است که تاریخ، نام شما را برای همیشه در خود ثبت خواهد کرد! لودویگ میس فن در روهه مردی است به بزرگی تاریخ که با نبوغ ذاتی خود علیرغم نداشتن تحصیلات آکادمیک توانست دنیای معماری مدرن را رنگ و بویی تازه ببخشد!
در ادامه با میلانی ست همراه باشید.
با میلانی ست تا پایان همراه باشید تا از این بزرگ مرد تاریخ هنر و معمار معروف برایتان بیشتر بگوییم.
زندگینامه لودویگ میس فن در روهه
لودویگ در سال ۱۸۸۶ میلادی و در آلمان به دنیا آمد. نبوغ ذاتی او در معماری تا زمانی که در کارگاه پیتر بهرنس به عنوان کارآموز در کنار گروپیوس و لو کوربوزیه فعالیت میکرد همچنان پنهان ماند. از این زمان به بعد کمکم استعداد لودویگ شکوفا شد.
و تا به آنجا پیش رفت که خود به طور مستقل پروژههای طراحی را قبول میکرد. نکته جالب در مورد این کارآموز جوان این بود که او تحصیلات آکادمیک در رشته معماری نداشت. و تنها به مدد استعداد ذاتی خود به سرعت هر چه تمامتر میتاخت!
چشمه جوشان هنر و معماری که از دورنش میجوشید او را به سمت یک ایده جدید در معماری هدایت کرد. شیوهای نو در قرن بیستم که معماری را در جهان ارتقا داد.
جنگ جهانی اول آغاز شد. و همزمان با آن فعالیتهای معماری لودویگ میس فن در روهه، کمتر و کمتر شد. در فاصله بین سالهای ۱۹۳۰تا ۱۹۳۳ یعنی به مدت سه سال، مدیریت آکادمی معماری باهاوس را بر عهده داشت.
ساختمانهایی که او طراحی میکرد هیچکدام اجازه ساخت از طرف حزب نازی را دریافت نمیکردند. زیرا عنوان “آلمانی نیست” بر روی آنها زده میشد. این روند، درروهه را مجبور کرد تا برای همیشه سرزمین مادری خود را به مقصد ایالات متحده ترک کند.
اما در سرزمین جدید اوضاع بسیار بهتر بود. او در ابتدا توانست ریاست انیستیتو فنآوری زره پوش شیکاگو را بدست آورد. و در کنار آن به طراحیهای ساختمانهای بینظیرش ادامه دهد و خلاقیت و استعدادش را در جهت تولد دنیای جدید معماری به کار گیرد.
سبک خاص او که با نام لودویگ میس فن در روهه در سراسر دنیا شناخته میشود، ریشه در آن چیزی داشت که باهاوس آن را به دنیای معماری معرفی کرده بود. او در طرحهایش به طور قابل ملاحظهای از متریال شیشه و فولاد در کنار هم بهره برده است. او در سبک خاص خود بر سادگی و ایجاد فضای باز تاکید بسیار داشت.
معروفترین جمله او که به اندازه نامش شهرت جهانی دارد، “کمتر بیشتر است” میباشد. و این همان فلسفهای است که لودویگ در طراحیهایش آن را دنبال میکرد. در ساختمانهایی که او طراحی کردهاست، به نوعی فضای بیرون و داخل در هم ادغام میشوند. و باید اضافه کرد که فضای مورد استفاده در این دسته از طرحها بسیار کاربردی میباشند.
لودویگ میس فن در روهه برای طرحهای آسمانخراشهایی که با استفاده از متریال معماری شیشه و فولاد طراحی کردهبود، تحت عنوان معماری پوست و استخوان توصیف میکرد.
سرانجام در سال ۱۹۶۹ و در سن ۸۳ سالگی از دنیا رفت. اما نامش برای همیشه به نیکی در تاریخ هنر ثبت گردید.
آثار لودویگ میس فن در روهه
لودویگ میس فن در روهه طی سالها تلاش و فعالیت بناهای باشکوهی را از خود به یادگار گذاشته است. برخی از معروفترین آنها عبارت است از:
برج سیگرام: یک ساختمان با ۳۸ طبقه و نمودی از معماری مدرن است. طراحی نمای بیرونی این بنا بر عهده لودویگ بودهاست. این ساختمان بلند مرتبه در منهتن نیویورک قرار دارد.
خانه توگندات: خانهای که بر روی زمین شیبدار ساخته شدهاست و به منظره شهری اشراف کامل دارد. نکته جالب در مورد آن این است که ورودی خانه از طبقه بالا میباشد. این بنای باشکوه در کشور چک قرار دارد.
خانه فارنزورث: اقامتگاهی برای استراحت آخر هفته دکتر فارنزورث که به شکل بسیار جالب و خلاقانهای ساده است. شیشههای بزرگ آن موجب میشود تا به بهترین شکل ممکن فضای بیرون و داخل در هم ادغام شوند. آن چیزی که لودویگ میس فن در روهه در فلسفه خود همواره به آن تاکید دارد.
- مجتمع فدرال شیکاگو: یک برج بلند مرتبه با ۴۲ طبقه
- موسسه فنآوری ایلینوی
- غرفه بارسلونا در اسپانیا
- کتابخانه یادبود مارتین لوترکینگ در واشنگتن، آمریکا
- گالری ملی جدید برلین، آلمان
- IBM PLAZA در ایلینوی شیکاگو
شاید برایتان جالب باشد بدانید که درروهه علاوه بر ساختمانها، انواع مختلفی از مبلمان را هم طراحی میکردهاست.
جوایز و افتخارات لودویگ میس فن در روهه
در سایه سالیان متمادی تلاش و خلاقیت، درروهه توانست جوایز متعدد بینالمللی را هم کسب نماید. برخی از مهمترین این جوایز عبارت است از:
- جایزه مدال ریبا در سال ۱۹۵۹
- مدال آزادی ریاست جمهوری در سال ۱۹۶۳
- مدال طلا AIA از سوی موسسه معماران آمریکا
کلام آخر
همیشه خواندن بیوگرافی بزرگان خالی از لطف نیست. داستان زندگی بزرگان و مطالعه زندگی آنها و اتفاقاتی که در بالا و پایین زندگی پشت سر گذاشتهاند، همواره برای همه افراد در تمام زمانها، حرفهای بسیاری برای گفتن دارد. لودویگ میس فن در روهه هم یکی از همان مردان بزرگ است که علیرغم عدم بهرهمندی از آموزشهای آکادمیک در رشته معماری، خوش درخشید.
شاید در سالهای آخر فعالیت کاریش، برخی از طراحیهای او مورد انتقاد قرار گرفته باشد، اما او نقش بسیار ارزشمندی در معماری دنیای مدرن دارد. در روزگاری که نیازهای جامعه در حال دگرگونی بود، مردی آمد تا سبک زندگی مردمان را ارتقا ببخشد.
تاریخ برای همیشه نام درروهه را به عنوان یک معمار موفق و برجسته به خاطر سپرده است. و آیندگان میراث او را که همان فلسفه و رویکرد خاصش در معماری و طراحی بناها است، گرامی خواهند داشت. به طور حتم نگاه او در زمانی که معماری مدرن شکل میگرفت، کمک بسیاری به دنیای طراحان و سازندگان کرده است.
او هرگز از پای ننشست و آرزوهایش را دنبال کرد!ئ به پایان آمد این دفتر حکایت همچنان باقی است! از اینکه تا پایان با ما همراه بودید از شما متشکریم.
منبع : Architecture
مطالب پیشنهادی
دکوراسیون راه پله – جدید ترین ایده ها + عکس
راهنمای مطالعه: دکواسیون راه پله پلههایی که به صورت مستقیم طراحی میشوند پلههایی که به شکل مارپیچ هستند دکواسیون راه پله پلهها فقط برای ارتباط واحدها [...]
اردیبهشت
دکوراسیون عینک فروشی – جدید ترین طراحی ها + تصاویر
راهنمای مطالعه: چگونه دکوراسیون عینک فروشی را طراحی کنیم؟نکات مهم در دکوراسیون داخلی عینک فروشی چگونه دکوراسیون عینک فروشی را طراحی کنیم؟ طراحی دکوراسیون [...]
اردیبهشت
دکوراسیون داخلی منزل کوچک – ۵ ایده جذاب! + تصاویر
راهنمای مطالعه: دکوراسیون داخلی منزل کوچکنکات طلایی در دکوراسیون خانههای کوچکدکوراسیون داخلی منزل کوچک مدرننکات تکمیلی در اجرای دکوراسیون داخلیکلام آخر دکوراسیون داخلی منزل [...]
2 دیدگاه
اردیبهشت
چمن مصنوعی – راهنمای جامع خرید ، بررسی + تصاویر
راهنمای مطالعه: راهنمای خرید چمن مصنوعی چمن مصنوعی از کجا وارد بازار شد؟انواع چمن مصنوعی زیرسازی نصب چمن مصنوعیمزایای چمن مصنوعی معایب استفاده از چمن مصنوعیجمع بندی [...]
اردیبهشت
دکوراسیون طلا فروشی – ۵ ایده طراحی که نباید از دست دهید
راهنمای مطالعه: دکوراسیون طلا فروشیرنگ محیط طلا فروشینورپردازی محیط طلا فروشیامنیت محیط طلا فروشیبخش آخر دکوراسیون طلا فروشی طلا یک وسیلهٔ با ارزش و [...]
اردیبهشت
دکور داروخانه – ۵ مدل طراحی استثنایی! + تصاویر
۵ نکته طلایی که در اجرای دکور داروخانه باید بدانید دکوراسیون داخلی برای کسب و کارها، کمی پیچیدهتر از آن چیزی است که برای [...]
اردیبهشت
آنتونی گائودی – زندگینامه و آثار معمار مشهور اسپانیایی
راهنمای مطالعه: آنتونی گائودی کیست؟آنتونی گائودی در گذر زندگی! از تولد تا مرگآثار معماریکلام آخر آنتونی گائودی کیست؟ بزرگ مرد تاریخ هنر و معمار [...]
اردیبهشت
سبد لباس – معرفی و راهنمای خرید ارزان ترین و بهترین مدل ها
راهنمای مطالعه: سبد لباس را دریابید! نکات کاربردی در خرید سبد لباسخرید سبد لباس چرکانواع سبد لباسسبد پلاستیکیمدلهای چوبیسبد برای لباسهای چرک پارچهاینمونه حصیریکلام [...]
اردیبهشت